Σάββατο 5 Απριλίου 2014



ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ 

Εισαγωγή στην τέχνη της βιβλιοδεσίας 

με την Ευαγγελία Μπίζα

 

 




Την Παρασκευή  2/5 ο ΙΑΝΟS ανακοινώνει την έναρξη των σεμιναρίων που διοργανώνει η Ευαγγελία Μπίζα 3, 10, 24 και 31 Μαΐου. Στη διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθεί οπτικό υλικό σχετικό με την τέχνη της βιβλιοδεσίας, καθώς και μερικά αντιπροσωπευτικά βιβλία με παραδοσιακή βιβλιοδεσία της Ευαγγελίας Μπίζα.

Η βιβλιοδεσία είναι μια μαγική τέχνη που δημιουργήθηκε για να προστατεύσει το χειρόγραφο βιβλίο από τη φθορά και να διευκολύνει τη χρήση του. Στην εξέλιξή της, παράλληλα με την εφεύρεση της τυπογραφίας απλοποιείται, αλλά και  εξελίσσεται όχι μόνο ως προς την τεχνική αλλά και ως τέχνη που έχει σκοπό να ερμηνεύσει εικαστικά το περιεχόμενο του βιβλίου.
Χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά εργαλεία και φυσικά υλικά στη διάρκεια των μαθημάτων θα διδαχθούν τα στάδια της βιβλιοδεσίας από το δίπλωμα του χαρτιού, το πριόνισμα, το ράψιμο στο τεζάκι, μέχρι το σκληρό εξώφυλλο το οποίο μπορεί να επενδυθεί με ύφασμα ή διακοσμημένο χαρτί.Θα διδαχτεί η τεχνική διακόσμησης χαρτιών «paste grain» ώστε τα έργα που θα προκύψουν να χρησιμοποιηθούν για εξώφυλλα ή εσώφυλλα.
  • Διάρκεια Σεμιναρίων: 16 ώρες
  • Ημέρες διεξαγωγής σεμιναρίων: 3, 10, 24 και 31 Μαΐου
  • Ώρες:  14.00-18.00
  • Κόστος Συμμετοχής: 100 ευρώ
  • Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης